Tradicionalni dogodek Srečanje prevozniških družin, ki ga organizirata Obrtna in Gospodarska zbornica v okviru Sekcij za promet, je letos potekal v Ajdovščini. Konec septembra so se zbrali vsi večji prevozniki. Kot partnerji dogodka, smo se udeležencem predstavljali tudi mi - z našo ponudbo okolju prijaznejše pogonske alternative – utekočinjenim zemeljskim plinom (UZP oziroma ang. LNG).


Srečanja sta se udeležila tudi predsednik vlade Marjan Šarec in ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, ki sta pozdravila več kot 2.000 zbranih avtoprevoznikov in članov njihovih družin. Predstavnike vlade so opozorili na številne težave, s katerimi se srečujejo. Predvsem na nelojalno konkurenco tujih podjetij, nepretočnost slovenskega avtocestnega omrežja, visoke cestnine in še kaj.

V družbi Butan plin smo pristopili kot podporniki dogodka. Ob tem smo na stojnici tudi predstavili utekočinjen zemeljski plin, kot novo alternativo za pogonski promet - utekočinjen zemeljski plin. Slednja je s postavitvijo infrastrukture, ki poteka tudi na pobudo Evropske unije, od tetos tudi dosegljiva in pri prevozniki se že odločajo za nakup takih vozil.