Iveco je na ogled postavil tri nova vozila Stralis, ki jih poganja utekočinjen zemeljski plin (UZP). Za nakup vozil se je med prvimi v Sloveniji odločil prevoznik Klemen Transport. 


V podjetju External link opens in new tab or windowKlemen Transport, ki ima več kot petdeset-letno tradicijo in opravijo številne prevoze doma in v tujini,  se nenehno zavzemajo za najnovejšo tehnologijo, s čimer zagotavljamo vrhunske prevozne storitve v Sloveniji in po vsej Evropi. To dokazujejo tudi z nakupom sodobnih tovornjakov znamke Iveco Stralis, ki jih poganja UZP. Vozni park prevoznika presega več kot 200 tovornih vozil različnih zmogljivosti in velikosti. "Zavedamo se pomena okoljske osveščenosti in vplivov škodljivih izpustov v okolje, zato smo ga obogatili z nakupom treh sodobnih tovornih vozil na UZP ki jih polnimo na črpalki v Sežani,« je ob predstavitvi vozil v Smledniku povedal Klemen Piškur, lastnik omenjenega podjetja.

Tovorni promet je velik onesnaževalec okolja, zato so dejstva, da se za vozila z manjšimi obremenitvami nanj, odločajo tudi slovenski prevozniki, toliko bolj razveseljujoča.


IVECO Z OKOLJU PRIJAZNEJŠIMI TOVORNIMI VOZILI TUDI V SLOVENIJI

To, da je External link opens in new tab or windowIVECO prepoznan kot pionir na področju razvoja agregatov na zemeljski plin, ni več novost, saj je širom Evrope v eksploataciji že preko 3000 vozil. Vozila IVECO STRALIS NP že vrsto let izpolnjujejo sodobne zahteve trga - po vozilih z minimalnimi obremenitvami okolja. Številne države in mesta v Evropi namreč že krojijo omejitve glede emisij škodljivih plinov (CO2, NOx ipd.) in tudi hrupa (nočne dostave ipd). V vseh teh pogledih sodoben IVECO STRALIS na UZP že nudi popolno rešitev, obenem pa prevoznikom doprinaša dodano vrednost gospodarnosti in celotnih stroškov prevoza. Vozilo namreč odraža največji domet prevoženih kilometrov, saj s samo enim polnjenjem lahko prevozi do 1.600 kilometrov, kar predstavlja pot od Ljubljane do Barcelone. Poleg največjega dometa odražajo tovrstna vozila dinamičen, fleksibilen ter občutno manj glasen motorni agregat (400KM ali 460KM), vozniku pa prostorna ter udobna kabina.